Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

Херсонська спецпрокуратура: затримано та повідомлено про підозру в колабораційній діяльності військовослужбовця ДПСУ (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонного загону Державної прикордонної служби України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, молодший сержант, перебуваючи в тимчасово окупованому рф м. Херсоні та перейшовши на бік ворога, з власної ініціативи, добровільно обіймав посаду «оперуполномоченного оперативного отдела»
у незаконно створеному правоохоронному органі – «ИК «Северная исправительная колония (№ 90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».
20.06.2023 вказаний військовослужбовець був затриманий правоохоронцями в порядку ст.ст. 208, 615 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по 79 прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПСУ, Департаменту контррозвідки СБ України та Головного відділу захисту національної державності Управління СБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 412