Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2023

На Херсонщині затримано та повідомлено про підозру 12 учасникам групи, які діяли під видом добровольчого формування (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру 12-м громадянам за фактами замаху на вбивство; незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами; незаконного позбавлення волі людини; розбою; шахрайства; незаконного проникнення до житла (ч. 2 ст. 15 п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. ч. 2, 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 162 КК України). 
За даними слідства, дванадцять громадян зорганізувалися у групу осіб, які діяли за попередньою змовою та вчиняли злочини на деокупованій території Херсонської області. Зловмисники здійснювали розбійні напади на помешкання громадян, проникали у житлові будинки, погрожували господарям вогнепальною зброєю, заволодівали чужим майном.
Крім того, правоохоронці задокументували факти незаконного утримування ними проти волі, залякування, катування та замаху на вбивство 32-річного херсонця в одному з домоволодінь Херсонської області.
27.06.2023, під час обшуків, проведених за місцем тимчасової дислокації групи та їх проживання, правоохоронці виявили і вилучили вуличний арсенал автоматичної нарізної зброї та набої до неї, гранати Ф1 та РГД5 без відповідних дозволів, викрадене майно потерпілих осіб.
Того ж дня 12-х осіб затримали правоохоронці в порядку ст. 615 КПК України.
Наразі усім фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашні арешти.
Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області, за оперативного супроводження співробітників Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

кількість переглядів: 552