Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

На Вінниччині повідомлено про підозру псевдоконтррозвіднику, який за неправомірну вигоду обіцяв вплинути на лікаря (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру громадянина за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, громадянин, користуючись своїм авторитетом та особистими зв'язками, видавав себе за так званого співробітника військової контррозвідки СБ України. За грошову винагороду він пообіцяв військовослужбовцю вплинути на начальника медичної частини Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону для прийняття рішення про переведення його на стаціонарне лікування до цього медичного закладу.
03.07.2023, під час передавання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди в сумі 2000 дол. США, псевдоконтррозвідника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Раніше він вже одержав першу частину хабаря в сумі 1000 дол. США.
Наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Вінницькій області, за оперативного супроводження співробітників Внутрішньої безпеки
СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 467