Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

4300 дол. США хабаря за зняття з обліку військовозобов’язаних: військовослужбовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ЗС України за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).
Встановлено, що молодший лейтенант запропонував оперуповноваженому Департаменту військової контррозвідки СБ України надати неправомірну вигоду за вплив на начальника Заводського РТЦК та СП м. Миколаєва щодо зняття з обліку військовозобов’язаних свого знайомого шляхом підготовки відповідних військових та медичних документів.
22.06.2023, під час передавання 4300 дол. США неправомірної вигоди, яке відбувалось під контролем правоохоронців, військовослужбовця затримано в порядку ст.208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжній захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 214 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження працівників Представництва внутрішньої безпеки в Миколаївській області (з дислокацією в м. Миколаїв) управління ГУ внутрішньої безпеки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 700