Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2023

8000 дол. США за непридатність до військової служби: громадянину повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянину за фактом сприяння у незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що громадянин, діючи у змові з невстановленими наразі посадовими особами одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області, за неправомірну вигоду пообіцяв знайомому допомогти у підготовці документів про непридатність до військової служби та знятті з військового обліку.
07.07.2023, під час контрольованого одержання 8000 дол. США неправомірної вигоди, громадянина затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.
Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжній захід у вигляді тримання під вартою.
Наразі досліджується питання щодо причетності посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області до скоєння цього та подібних злочинів.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області, за оперативного супроводження співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 617