Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2023

Державна зрада: на Херсонщині заарештовано військовослужбовицю-зрадницю (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та заарештовано військовослужбовицю однієї з військових частин ЗС України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, вказана військовослужбовиця-контрактниця у військовому званні «солдат», виконуючи бойові завдання на Херсонщині, надавала представникам рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Вона збирала інформацію про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони, а також про ймовірні контрнаступальні операції українських військ. Крім цього, відслідковувала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.
16.07.2023 зрадницю затримали правоохоронці в порядку ст. 615 КПК України.
Наразі їй повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу УСБ України в Херсонській області, за оперативного супроводження співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України ОУВ «Херсон».
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 531