Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

На Вінниччині командиру роти повідомлено про підозру у хабарництві (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру командиру роти за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, капітан, з метою незаконного особистого збагачення, вимагав неправомірну вигоду в сумі 56 тис. грн від підлеглого військовослужбовця, який виконує завдання в зоні проведення бойових дій. За такі кошти він пообіцяв не доповідати керівництву частини про виявлену нестачу майна, що закріплено за сержантом, а також не призначати у зв'язку з цим службового розслідування.
11.07.2023, під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 46  тис. грн, командира роти затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Раніше командир вже отримав від дружини підлеглого військовослужбовця першу частину хабаря в сумі 10 тис. гривень.
Наразі командиру повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованому у м. Хмельницькому, за оперативного супроводження співробітників Управління СБ України у Вінницькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 587