Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2023

На Кіровоградщині викрито адвоката, який намагався підкупити прокурора (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру адвокату за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, підозрюваний намагався підкупити керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Він хотів, щоб прокурор, за неправомірну вигоду, використовуючи своє службове становище, сприяв переведенню солдата до однієї з військових частин Кіровоградської області.
Про таку пропозицію адвоката прокурор повідомив своє керівництво.
В подальшому, під контролем правоохоронців, підозрюваний надав керівнику спеціалізованої прокуратури 1000 дол. США та був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 500 тис грн.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Кіровоградській області за оперативного супроводу співробітників ГВЗНД УСБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 476