Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2023

У Києві затримали колишнього одеського воєнкома (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону за результатами розшукових заходів в порядку ст. 615 КПК України у Києві затримано колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Напередодні йому повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення, нез’явлення на службу та ухилення від військової служби (ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).
За даними слідства, в період дії воєнного стану члени родини підозрюваного, за його дорученням, придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія. При цьому офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.
На початку грудня 2022 року підозрюваний, будучи військовою службовою особою, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, виписавшись з військового шпиталю, більш ніж два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин.
У подальшому, в другій половині грудня 2022 року, посадовець, за відсутності визначеного для нього Міністерством охорони здоров’я закордонного лікування, шляхом обману виїхав за межі країни. Разом з членами родини він майже місяць перебував в Республіці Молдова, Туреччині на Сейшельських островах та в Королівстві Іспанія.
Досудове розслідування здійснюється ГСУ Державного бюро розслідувань.
  
 

кількість переглядів: 452