Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2023

Колишньому одеському воєнкому обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави (ФОТО)

]]

Розглянувши клопотання прокурорів Офісу Генпрокурора та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону суд обрав колишньому керівнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із визначенням розміру застави в 150 млн грн.
Прокурори у суді клопотали про обрання йому безальтернативного запобіжного заходу – тримання під вартою.
Раніше йому повідомлено про підозру у незаконному збагаченні, нез’явленні на службу та ухиленні від військової служби (ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).
За даними слідства, під час воєнного стану члени родини підозрюваного за його дорученням придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія. При цьому встановлено, що офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.
Крім того, на початку грудня 2022 року підозрюваний, будучи військовою службовою особою, яка на той час відповідала за мобілізацію в регіоні, після виписки з військового шпиталю більш, ніж два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин.
У подальшому, в другій половині грудня 2022 року, за відсутності визначеного для нього Міністерством охорони здоров’я закордонного лікування, шляхом обману, посадовець виїхав за межі країни. Разом з членами родини він майже місяць перебував в Республіці Молдова, Туреччині на Сейшельських островах та в Королівстві Іспанія.
Досудове розслідування здійснює ГСУ Державного бюро розслідувань.

кількість переглядів: 413