Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Вінницька спецпрокуратура: солдата засуджено до 9 років ув’язнення за замах на вбивство чотирьох співслужбовців

/

За підтримання публічного обвинувачення Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону 24.07.2023 Іллінецький районний суд Вінницької області визнав солдата однієї з військових частин ЗС України винним у закінченому замаху на умисне вбивство двох або більше осіб та у носінні, зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).
Вироком суду, за сукупністю кримінальних правопорушень, військовослужбовцю призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років. Суд також задовольнив 3 цивільних позови, які подав прокурор в інтересах лікувальних закладів, що здійснювали лікування потерпілих, на загальну суму понад 85 тис. грн.
Встановлено, що солдат однієї із військових частин Вінниччини, в травні 2022 року, у вечірній час перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час словесного конфлікту, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, кинув бойову осколкову наступальну гранату РГД-5 у бік 4-х своїх співслужбовців.
В результаті вибуху, військовослужбовці отримали поранення різного ступеня тяжкості, обійшлось без жертв.
У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях не визнав.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.
 

кількість переглядів: 403