Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2023

2000 дол. США за відстрочку від мобілізації: на Вінниччині повідомлено про підозру військовослужбовцю обласного ТЦК та СП (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, військовослужбовець за неправомірну вигоду обіцяв військовозобов’язаному вплинути на прийняття рішення військовими посадовими особами центру комплектування щодо надання йому відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією без наявних на те законних підстав.
26.07.2023, під час одержання 2000 дол. США неправомірної вигоди військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, за оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 458