Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Заволодів понад 10 млн грн грошового забезпечення військових - на Одещині повідомлено про підозру бухгалтеру військової частини (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру бухгалтеру фінансово-економічної служби однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактом заволодіння майном  (ч. 4 ст. 191 КК України). 
За даними слідства, військовослужбовець  з квітня по червень 2023 року незаконно нараховував на власний рахунок державні кошти, призначені для виплат грошового забезпечення особовому складу військової частини.
Внаслідок цього державі завдано понад 10 млн гривень збитків.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 2,6 млн грн.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Одеського районного управління поліції ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу працівників Департаменту військової контррозвідки СБУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 481