Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2023

За держзраду ексзаступника командира Севастопольської військово-морської бази засуджено до 15 років позбавлення волі (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону колишнього заступника командира Севастопольської військово-морської бази визнано винним у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Його засуджено до 15 років позбавлення волі.
У суді прокурори довели, що у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя внаслідок збройної агресії рф засуджений зрадив військовій присязі. Він відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України і перейшов на бік ворога, вчинивши державну зраду та дезертирство.
Надалі він проходив військову службу у складі зс рф на посаді командира фрегату «Адмірал Макаров». З борту цього фрегату з лютого 2022 року військовослужбовці рф запускали крилаті ракети по всій території Україні.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 427