Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2023

Прокурори перевіряють обставини мобілізації та надання медичної допомоги мешканцю смт. Ширяєво Одеської області, який помер після прибуття до військової частини.

Прокурорами спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Південного регіону здійснюється нагляд у вигляді процесуального керівництва у низці кримінальних проваджень за фактом смерті мешканця смт. Ширяєво Одеської області, який був призваний по мобілізації з вадами здоров’я.
Зокрема, після виконання невідкладних слідчих дій, розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України, за фактом смерті 01.08.2023 о 22 год. військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївщини, під час якого встановлюються  фактичні причини смерті останнього в день прибуття у розташування військової частини.
Також, Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону України розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області. Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я.
Крім того, Миколаївською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини. Під час досудового розслідування слідчі перевіряють своєчасність надання військовослужбовцю кваліфікованої невідкладної медичної допомоги після приступу епілепсії.
Розслідування кримінальних проваджень здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.

кількість переглядів: 1739