Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

На Одещині прикордонник незаконно переправляв військовозобов'язаних через кордон – його судитимуть (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника начальника відділу прикордонної служби одного з прикордонних загонів Південного регіонального управління ДПСУ за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).  
За даними слідства, офіцер, на службовому автомобілі «Renault Duster», приховуючи від прикордонних нарядів, незаконно намагався доставити трьох військовозобов’язаних осіб до державного кордону на ділянці з так званою Придністровською Молдавською Республікою.
На час слідства прикордоннику був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в сумі 205 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження оперативників ГВ ВВБ «Південь» Держприкордонслужби України та оперативного відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 701