Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

На Одещині командиру взводу повідомлено про підозру в одержанні 60 тис. грн та перевищенні влади (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону та сприяння керівництва командування військової частини повідомлено про підозру командиру взводу однієї з військових частин за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди, перевищення військовою службовою особою службових повноважень (ч. 1, 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України).
За даними слідства, упродовж 2022-2023 років командир неодноразово вимагав та одержував від підлеглих йому військовослужбовців неправомірну вигоду на загальну суму майже 60 тис. грн за тимчасове звільнення від виконання службових обов’язків.
З метою продемонструвати свою уявну перевагу над військовослужбовцями, які йому підпорядковані та мають нижчі військові звання, принизити їх честь і гідність, він неодноразово застосовував щодо них насильство у виді побоїв.  
Наразі йому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі), ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 591