Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2023

8500 дол. США за відстрочку від мобілізації: на Миколаївщині громадянину повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру цивільній особі за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, громадянин, діючи у змові з невстановленими наразі посадовими особами одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області, за неправомірну вигоду запропонував військовозобов’язаному оформити відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. 
Свої послуги підприємливий комерсант оцінив у 8500 дол. США. 
16.08.2023, під час одержання всієї суми неправомірної вигоди, яке відбувалось під контролем правоохоронців, цивільну особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 1 млн. гривень.
Вирішується питання про причетність посадових осіб районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області до вчинення злочину. 
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 568