Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2023

Спеціалізована прокуратура Південного регіону забезпечує правопорядок в ТЦК та СП (ФОТО)

/

За процесуального керівництва спецпрокурорів у сфері оборони Південного регіону в межах кримінальних проваджень за фактами безпідставного виключення, за відсутності рішень військово-лікарських комісій, понад 900 офіцерів запасу із військового обліку, на минулому тижні проведено понад 30 результативних обшуків в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Одеської, Миколаївської, Вінницької, Кіровоградської та Херсонської областей.
Про підозру у зловживанні впливом та незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України) повідомлено начальника відділення обліку мобілізаційної роботи – заступника начальника Другого відділу Болградського РТЦК та СП Одеської області та головного спеціаліста цього відділення, які отримали неправомірну вигоду в сумі 5000 доларів США за виготовлення та видачу заявнику військово-облікових документів щодо визнання останнього непридатним до військової служби, які надають право перетину державного кордону України.
Окрім того, за підозрою в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) затримано громадянина, який одержав неправомірну вигоду в сумі 8500 доларів США за оформлення заявнику відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, шляхом видачі Корабельним РТЦК та СП довідки про непридатність останнього до військової служби.
Також повідомлено про підозру за фактами непокори (ч. 4 ст. 402 КК України) трьом військовослужбовцям Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які відмовились виконати накази командування щодо вибуття у складі бойових бригад до районів ведення бойових дій.
В межах кримінальних проваджень, розпочатих за фактами  незаконного збагачення у період воєнного стану (ст. 368-5 КК України) заступника начальника Одеського обласного ТЦК та депутата місцевої ради -військовослужбовця Третього відділу Одеського РТЦК та СП Одеської області проведено 12 обшуків, за результатами яких підготовлено клопотання про накладення арешту на нерухоме та рухоме майно, набуте незаконним шляхом.
Окрім кримінально-правового реагування, стосовно посадових осіб ТЦК та СП складено 14 протоколів про вчинення військових адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-15 КУпАП (недбале ставлення до військової служби).
Досудові розслідування кримінальних проваджень здійснюються слідчими ДБР та Національної поліції.
Робота Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону на вказаному напрямі триває.
   
 
 

кількість переглядів: 974