Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2023

2000 дол. США за незаповнені бланки повісток до військкомату: командиру відділення Вінницького РТЦК та СП повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру відділення одного з відділів Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, головний сержант за неправомірну вигоду в сумі 2000 дол. США передав військовозобов'язаним 70 офіційних, але не заповнених, бланків повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою, а також роз'яснив їм порядок заповнення цих документів та незаконного використання на території Вінницької області, у тому числі на блокпостах. При цьому посадовець підтвердив можливість таким чином ухилитись від проходження військової служби за мобілізацією.
Протиправні дії сержанта, у разі використання незаповнених бланків повісток, надали б можливість близько 70 військовозобов'язаним підтвердити нібито отримання викликів до ТЦК та СП, чим приховати дійсність намірів щодо ухилення від проходження військової служби за мобілізацією.
18.08.2023, після одержання 2000 дол. США хабаря, командира відділення затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Вінницькій області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України у Вінницькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 640