Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

15 років позбавлення волі за державну зраду та дезертирство – засуджено начальника артилерії військової частини в Криму (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальника артилерії однієї із військових частин, дислокованих на території АР Крим, визнано винним у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі.
Доведено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим, внаслідок збройної агресії рф, засуджений зрадив військовій присязі. Він відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України і перейшов на бік ворога, чим вчинив державну зраду та дезертирство.
Надалі колишній підполковник проходив військову службу у складі зс рф на посаді начальника артилерії військової частини 12676 Чорноморського флоту зс рф.
Досудове розслідування та судовий розгляд у вказаному провадженні, у зв’язку із переховуванням обвинуваченого від органів досудового розслідування та суду на тимчасово окупованій території України, здійснювалося у порядку спеціального досудового розслідування та спеціального судового розгляду (in absentia).

кількість переглядів: 573