Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

5000 дол. США за вплив на членів ВЛК та сприяння у незаконному перетині кордону - судитимуть начальника та головного спеціаліста відділення Болградського РТЦК та СП (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника відділення обліку мобілізаційної роботи – заступника начальника Другого відділу та головного спеціаліста відділення Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами одержання неправомірної вигоди та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, начальник відділення, діючи спільно із підлеглою йому головним спеціалістом відділення вимагали та одержали від військовозобов’язаного громадянина неправомірну вигоду в сумі 5000 дол. США.
За такі кошти вони пообіцяли йому вплинути на членів військово-лікарської комісії з метою видачі військово-облікових документів, що слугуватимуть підставою для видачі тимчасового посвідчення військовозобов`язаного про непридатність для проходження військової служби та незаконному виїзду через державний кордон України.
28.02.2023, після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 3400 дол. США, посадовця затримали «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України.
Обом фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід: начальника відділення арештовано з правом внесення застави в розмірі 500 тис. гривень, пособницю відправлено під домашній арешт. 
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 739