Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

1500 дол. США за непризов на військову службу –військовозобов’язаний намагався підкупити посадову особу РТЦК та СП м. Миколаєва (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянину за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, у серпні 2023 року військовозобов’язаний громадянин запропонував надати неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США старшому офіцеру мобілізаційного відділення Центрального РТЦК та СП м. Миколаєва.
Погодившись на його пропозицію, за ці кошти посадова особа мала б посприяти йому в незаконному отриманні відстрочки, зокрема, анулювати документи про призов по мобілізації та ухвалити нове позитивне рішення щодо непризову його на військову службу.
31.08.2023, під час надання неправомірної вигоди в розмірі 1500 дол. США, яке відбувалось під контролем правоохоронців, військовозобов’язаного громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 691