Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

4000 дол. США за визнання непридатним до військової служби за станом психічного здоров’я – в Миколаєві затримано підприємливого громадянина (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 серпня 2023 року громадянин, діючи за попередньою змовою із невстановленою наразі посадовою особою одного з медичних центрів Миколаївської області, за неправомірну вигоду в сумі 4000 дол. США запропонував військовозобов’язаному допомогти у вирішенні питання із визнанням його непридатним до військової служби.
За ці кошти ділок пообіцяв надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом психічного здоров’я, що унеможливлює призов на військову службу за мобілізацією.
31.08.2023 під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 2500 дол. США підприємливого громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

кількість переглядів: 589