Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

Вінницька спецпрокуратура: лікар ВЛК обвинувачується у пропозиції «допомогти» військовозобов’язаному уникнути мобілізацію (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно лікаря-невропатолога, члена Хмільницької районної позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом прохання надання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 КК України).
За даними слідства, у лютому 2023 року, вказана службова особа, член військово-лікарської комісії, переслідуючи мету особистого незаконного збагачення, за неправомірну вигоду в сумі 300 дол. США запропонувала військовозобов’язаному допомогу у визнанні його обмежено придатним до військової служби.
Під час обшуків правоохоронці виявили готівкові кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом.
Наразі службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаного злочину.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводження працівників оперативного відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 623