Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2023

3500 дол. США за визнання непридатним до військової служби за станом здоров’я – на Миколаївщині громадянина взято під арешт (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 08 вересня 2023 року, громадянин, висунув вимогу військовозобов’язаному громадянину надати йому неправомірну вигоду в сумі 3500 доларів США.
За такі кошти він пообіцяв вплинути на прийняття рішення членами ВЛК та посадовими особами одного з районних ТЦК та СП м. Миколаєва та надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я, що унеможливлює його призов на військову службу за мобілізацією.
09.09.2023 під час одержання вказаної суми неправомірної вигоди підприємливого громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 53 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 358