Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

На Миколаївщині командиру батальйону повідомлено про підозру у перевищенні повноважень та зловживанні владою (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської  спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин за фактами перевищення військовою службовою особою службових повноважень та зловживання владою (ч. 4 ст. 426-1, ч. 2 ст. 364 КК України).
За даними слідства, в період з початку березня 2020 року по липень 2021 року командир, з метою використати своє службове становище у власних цілях, без укладення в установленому порядку відповідних договорів із військової частиною залучив трьох підлеглих йому військовослужбовців до здійснення охорони приватного об’єкту у Миколаєві.
Користуючись наданими йому службовими повноваженнями, підполковник надавав розпорядження про звільнення військовослужбовців від виконання їхніх безпосередніх службових обов’язків та внесення
до графіків службового навантаження військовослужбовців, які отримували грошове забезпечення, передбачене за їх посадами.
Таким чином, за час перебування вказаних військовослужбовців поза місцем несення служби їм було нараховано та виплачено понад 530 тис. грн., чим державі завдано збитків.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі), ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 553