Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2023

Завдяки Одеській спецпрокуратурі право власності на нежитлові будівлі Котовської виправної колонії повернуто Міноборони

/

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у суді домоглися повернення Міноборони України права власності на майно. Мова йде про нежитлові будівлі Котовської виправної колонії загальною площею понад 7 тис м кв, що розташовані поблизу берегової лінії Чорного моря, вартістю близько 435 млн грн.
У суді прокурори довели протиправність вибуття з державної власності нежитлових будівель колонії, які з 2017 року незаконно знаходились у володінні комерційної структури.
Також доведено, що єдиний майновий комплекс Котовської виправної колонії є державною власністю, право володіння яким у держави не припинялось з лютого 2012 року. Однак, у 2017 році спірне майно спочатку було незаконно відчужено, а потім право власності на нього незаконно набуло приватне товариство, яке користувалося ним до теперішнього часу.
У травні 2023 року постановою Південно-західного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким позовні вимоги прокурора щодо усунення перешкод у користуванні державним нерухомим майном задоволено повністю.
Наприкінці серпня 2023 року Верховний Суд закрив касаційне провадження за скаргою ТОВ про скасування рішення і постанови судів першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позови прокуратури про усунення Міноборони України перешкод у користуванні державним нерухомим майном, зокрема нежитловими будівлями Котовської виправної колонії.

кількість переглядів: 408