Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

Державна зрада: до 15 років позбавлення волі засуджено колишніх командира та заступника командира Науково-дослідного центру Збройних Сил України «Державний океанаріум»

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону 18.09.2023 Приморський районний суд м. Одеси визнав колишніх командира та заступника командира військової частини (Науково-дослідний центр Збройних Сил України «Державний океанаріум»), винними у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).
Вироком суду їх засуджено до 15 років позбавлення волі.
У суді доведено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії рф, колишні капітани 1 рангу, з метою назавжди ухилитись від проходження військової служби в Збройних Силах України, у визначенні командуванням строки не прибули до нового місця дислокації військової частини на материковій Україні.
У подальшому, зрадивши Присязі на вірність українському народові, вони вступили на військову службу до збройних сил рф і були призначені на аналогічні посади захопленої військової частини.
Наразі обидва зрадника, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту,  шпигують, допомагають у проведенні підривної діяльності проти України, беруть участь у бойовій підготовці зс рф для участі в окупації суверенної території України.
Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

кількість переглядів: 402