Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

На Вінниччині офіцер мобілізаційного відділення Вінницького ОМТЦК та СП і два лікаря підозрюються у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру офіцеру мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного МТЦК та СП, а також члену військово-лікарської комісії та лікарю-травматологу міської лікарні за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року, офіцер відділення призову, залучивши до оборудки лікарів, за неправомірну вигоду «допомагали» військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Зокрема, вони надавали недостовірні висновки військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності осіб до військової служби за мобілізацією, що ставало законною підставою для їх виїзду закордон.
За свої «послуги» підприємливі ділки одержали неправомірну вигоду на загальну суму 4000 дол. США.
Наразі всім учасникам групи повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників оперативного відділу у м. Вінниці ТУ ДБР
у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 415