Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

1500 дол. США за переведення до небойового підрозділу: колишній військовослужбовець підозрюється у зловживанні впливом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру колишньому військовослужбовцю однієї з військових частин за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, у вересні 2023 року колишній військовослужбовець, який видавав себе за військовослужбовця Оперативного командування «Південь», вимагав від військовослужбовця однієї з військових частин ЗС України неправомірну вигоду в сумі 1500 дол. США.
За такі кошти він пообіцяв вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо переведення військовослужбовця до іншого, небойового підрозділу.
27.09.2023, безпосередньо після одержання 1500 дол. США неправомірної вигоди, колишнього військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України, УЗЕ в Одеській області ДЗЕ Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 624