Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2023

Офіцера мобілізаційного відділення Вінницького центру комплектування та двох лікарів, підозрюваних у незаконному переправленні осіб через кордон, взято під варту (ФОТО)

/

За клопотання прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Вінницький міський суд Вінницької області обрав запобіжний захід офіцеру мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного МТЦК та СП, а також члену військово-лікарської комісії та лікарю-травматологу міської лікарні, підозрюваним у незаконному переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Зокрема, усім фігурантам справи призначено тримання під вартою з альтернативою у виді застави: офіцеру мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного МТЦК та СП ‒ в розмірі 1 млн грн, лікарю військово-лікарської комісії та лікарю-травматологу міської лікарні ‒ по 800 тис. грн кожному.
Нагадаємо, у травні 2023 року, офіцер відділення призову Вінницького об’єднаного МТЦК та СП, залучивши члена військово-лікарської комісії, лікаря-хірурга, та лікаря-травматолога міської лікарні, за неправомірну вигоду на загальну суму 4000 дол. США надавали особам призовного віку недостовірні висновки військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби за мобілізацією, що ставало законною підставою для виїзду закордон.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
 

кількість переглядів: 369