Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Одеська спеціалізована прокуратура: начальник розрахунково-аналітичної групи підозрюється у корупційному злочині (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру підрозділу, начальнику розрахунково-аналітичної групи військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, вказаний посадовець вимагав та одержав від військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 8 000 гривень. За ці кошти він пообіцяв включити підлеглого в угрупування різнорідних сил, що надало б йому право на отримання додаткової грошової винагороди в сумі 30 000 гривень.
03.10.2023, після одержання вказаної суми хабаря, командира підрозділу «на гарячому» затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 460