Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Продали палива на 100 тис. грн – на Кіровоградщині військовослужбовцям та цивільній особі повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику електростанції відділення та командиру електрогазового відділення аеродромно-технічної роти однієї з військових частин, а також цивільній особі за фактом організації, пособництва, викрадення військовослужбовцями іншого військового майна, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 410 КК України).
За даними слідства, з грудня 2022 року вказаний начальник, з метою незаконного збагачення організував схему викрадення військового майна, зокрема, паливно-мастильних матеріалів, які знаходились на території військової частини.
Залучивши до оборудки командира одного з відділень цієї ж військової частини та свого знайомого, у травні 2023 року, за неправомірну вигоду в сумі 35 тис. грн вони незаконно відвантажили та реалізували мешканцю м. Кропивницький 1000 л дизельного палива.
Загалом правоохоронцями задокументовано викрадення ними 2000 л паливно-мастильних матеріалів на загальну суму майже 100 тис. гривень.
Наразі командиру електрогазового відділення та цивільній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 310 тис. 680 грн та 207 тис. 120 гривень. Розгляд клопотання стосовно начальника електростанції відділення триває.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Третього слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження співробітників УСБ України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 395