Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

12 тис. дол. США за зняття з військового обліку ‒ підозрюються інструктор управління Одеського РТЦК та СП і начальниця управління сільської ради (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру інструктору управління одного з відділів Одеського РТЦК та СП, а також начальниці управління сільської ради за фактами одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, та пособництва (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, у серпні 2023 року, сержант, діючи за попередньою змовою із невстановленими наразі військовими посадовими особами РТЦК та СП, за неправомірну вигоду, організував схему зняття з військового обліку громадян України призовного віку шляхом визнання їх непридатними до військової служби під час воєнного стану. З метою приховування своєї протиправної діяльності, в ролі пособниці він залучив раніше знайому начальницю управління сільської ради.
05.10.2023, безпосередньо після одержання 12 тис. дол. США хабаря, які призначались за виготовлення документів щодо зняття військовозобов’язаного з військового обліку, інструктора затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Крім того, досліджується причетність інших військових посадових осіб Одеського РТЦК та СП до вчинення злочину.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 428