Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2023

На Вінниччині чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуванні психотропних речовин (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин та трьом його співучасникам у незаконному виробництві, виробленні, придбанні, зберіганні з метою збування, а також збуванні особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, вказаний військовослужбовець, з метою отримання постійного та швидкого прибутку, організував незаконну діяльність з виробництва психотропної речовини (амфетамін) та її подальшого розповсюдження на території Вінницької області та в інших регіонах держави. Залучивши до протиправних дій знайомого військового та двох цивільних осіб, у приватному будинку одного із сіл Вінницької області вони облаштували нарколабораторію, в якій виробляли психотропні речовини в особливо великих розмірах.
10.10.2023 усіх чотирьох учасників групи було викрито та затримано в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.
Під час проведення низки одночасних обшуків правоохоронці вилучили приблизно 400 л прекурсорів, готовий до вживання амфетамін, загальною вагою майже 4 кг, обладнання для його виготовлення, грошові кошти біля 200 000 гривень, чорнові записи та мобільні телефони. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин становить понад 10 мільйонів гривень. Усе майно направлено для проведення відповідних експертиз.
Наразі готується клопотання до суду про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції України у Вінницькій області, за оперативного супроводження УСБ України у Вінницькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 400