Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2023

На Одещині колишньому військовослужбовцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру колишньому військовослужбовцю ЗС України за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказаний громадянин, залучивши до протиправної діяльності посадових осіб одного з відділів державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області, організував схему укладання за неправомірну вигоду фіктивного шлюбу із людиною з обмеженими можливостями, яка потребує опіки.
Такі дії дозволяли отримати звільнення з лав ЗС України та інших військових формувань України, а також забезпечували безперешкодний виїзд особи призовного віку, які виступала в ролі опікуна дружини-інваліда, за кордон.
10.10.2023, під час одержання 23 тис. дол. США та 110 тис. грн неправомірної вигоди, які підозрюваний отримав за вдало зареєстрований фіктивний шлюб та допомогу в оформленні ще пари «молодят»,
його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Одеського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки УСБ України та УСР в Одеській області ДСР Нацполіції в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

 


кількість переглядів: 436