Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

Державна зрада та дезертирство: судитимуть колишнього командира корвету «Тернопіль» (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього командира ракетно-артилерійської бойової частини військової частини ВМС ЗС України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території Криму, старший лейтенант відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України, не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини та не вивів протичовновий корвет «Тернопіль» 1 бригади надводних кораблів на материкову територію України.
Таким чином, перейшовши на бік ворога та зрадивши військовій Присязі, він надав згоду на проходження служби в зс рф на посаді командира бойової частини великого десантного корабля «Цезар Куніков», який дотепер бере активну участь у збройній агресії рф проти України. Зокрема,
до обов’язків зрадника входить ввід даних для запуску ракет для обстрілу українських мирних міст.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

кількість переглядів: 478