Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура: припинено міжрегіональну схему незаконного збування «канабісу» серед військовослужбовців (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід двом громадянам за фактом незаконного збування наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства, вказані громадяни, діючи у змові з іншими невстановленими наразі особами, налагодили злочинну схему збування серед військовослужбовців особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс». Свою діяльність вони розповсюджували на території трьох областей України.
У травні 2023 року правоохоронці задокументували факт збування ними 50 гр. канабісу за грошові кошти в сумі 12,5 тис. гривень, а також у липні-серпні 2023 року, користуючись поштовим зв'язком «Нова Пошта», вони неодноразово збували наркотичний засіб мешканцям Одеси, Дніпра та Донецької області.
10.10.2023, після чергового збування 45 гр. канабісу за грошові кошти у сумі 11 тис. грн, прибутковий наркобізнес був припинений, а наркозбувачів затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 460 тис. грн кожному.
Крім того, досліджується питання щодо причетності інших осіб до вчинення злочину.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводження УСБУ в Одеській області та підрозділ ВВБ по 17 прикордонному загону ДПСУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 301