Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2023

Миколаївська спеціалізована прокуратура: за державну зраду та дезертирство судитимуть колишню відповідальну виконавицю військової частини в Криму (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду передано обвинувальний акт стосовно колишньої відповідальної виконавиці військової частини ВМС ЗС України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території Криму, старший матрос відмовилась виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та не вибула до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини.
Перейшовши на бік ворога та зрадивши військовій Присязі, вона надала згоду на проходження служби в зс рф у військовій частині, яка дислокується в смт. Новоозерне АР Крим і наразі бере активну участь
у збройній агресії рф проти України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
У зв’язку з переховуванням підозрюваної на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

кількість переглядів: 321