Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

До уваги медіа!

/

У зв’язку з розповсюдженням деякими медіа-ресурсами недостовірної інформації з приводу стану розслідування та стосовно позиції Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону щодо «розслідування незаконного збагачення та залишення місця служби колишнього військкома Одеської області», повідомляємо наступне.
Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за підозрою колишнього керівника Одеського ТЦК та СП полковника запасу Б. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409, а також ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 та ч. 5 ст. 426-1 КК України.
20.10.2023, на підставі відповідних ухвал слідчого судді Печерського районного суду м. Києва, строк досудового розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні та строк застосування до підозрюваного запобіжного заходу продовжено в порядку, передбаченому ст. 295-1 та ст. 199 КПК України.
Наразі досудове розслідування кримінального провадження триває, продовження строків викликано значним обсягом слідчих дій та необхідністю отримання матеріалів з-за кордону у порядку міжнародної правової допомоги.
Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону зацікавлена у повному, об’єктивному та неупередженому розслідуванні зазначеного кримінального провадження, а також забезпечує координацію діяльності правоохоронних органів у протидії злочинності в ТЦК та СП, наслідком якої є судові процеси та триваюче розслідування кількох десятків кримінальних проваджень в цих установах.
 

кількість переглядів: 469