Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

8 років позбавлення волі – за ДТП із летальним наслідком на Вінниччині засуджено солдата

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Шаргородський районний суд Вінницької області визнав військовослужбовця військової служби за контрактом винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України).
Вироком суду йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 8 років.
У суді доведено, що 01 жовтня 2022 року, солдат, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пересувався на власному автомобілі разом із двома пасажирами у напрямку Жмеринського району Вінницької області. Під час обгону попутного транспортного засобу, він не впорався з керуванням та допустив виїзд автівки поза межі проїжджої частини у кювет.
Внаслідок цього обидва пасажири його авто отримали тяжкі тілесні ушкодження, від яких одна з пасажирок померла на місці події.
У судовому засіданні обвинувачений свою вину повністю не визнав.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.

 


кількість переглядів: 304