Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2023

Майже 5 млн грн збитків: колишнього начальника прикордонного загону судитимуть за недбале ставлення до служби (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника прикордонного загону Південного регіонального Управління ДПСУ за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
Встановлено, що полковник, з березня по липень 2022 року, під час тимчасової окупації Херсонщині, неналежно виконуючи свої службові обов’язків через несумлінне ставлення до них, не здійснював щоденну перевірку наявності на службі особового складу прикордонного загону.
В результаті цього військовослужбовцям, які не виконували завдання із захисту національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії та були відсутні у частині, незаконно нарахували та виплатили грошову винагороду на загальну суму 4,6 млн. гривень.
Через недбале ставлення до військової служби начальника прикордонного загону державі завдано збитків на вказану суму.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 


кількість переглядів: 474