Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

На Херсонщині попереджено втягування військовослужбовців до вживання психотропних речовин: судитимуть організатора та учасників злочинної групи (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників групи за фактом незаконного придбання, зберігання та збування психотропних речовин, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).
Встановлено, що громадянин, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за відповідні злочини, вирішив знову використати свою злочинну діяльність як джерело прибутку. Втягнувши до оборудки трьох інших наркозалежних громадян, він намагався схилити до вживання психотропних речовин військовослужбовців ЗС України, які виконують бойове завдання на території Миколаївської та Херсонської областей.
Перша реалізація, яка проходила під контролем правоохоронців, відбулась у жовтні 2022 року. Використовуючи послуги кур’єрської доставки, у серпні 2022 року вони придбали та у подальшому реалізували військовослужбовцю 0,37 г особливо небезпечної речовини «PVP», обіг якої заборонено.
Вдруге, діючи за аналогічною схемою, за грошові кошти загальною сумою 4000 тис. грн, вони двічі збули військовослужбовцю «PVP» загальною масою 1,1 г.
Організатору та двом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Матеріали щодо ще одного учасника виділено в окреме провадження.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 338