Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Кропивницька спецпрокуратура: за зловживання впливом судитимуть посадову особу Голованівського РТЦК та СП (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно оператора відділення обліку мобілізаційної роботи Голованівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2023 року, вказаний посадовець одержав від військовозобов’язаного громадянина неправомірну вигоду в сумі 300 доларів США. За ці кошти він пообіцяв вплинути на службових осіб військово-лікарської комісії Голованівського РТЦК та СП, з метою отримання довідки про часткову або повну непридатність громадянина до служби в Збройних Силах України.
18.09.2023, після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 8 тис. грн., старшого солдата затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 107 тис. 360 гривень.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 352