Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

15 років позбавлення волі за державну зраду та дезертирство – засуджено командира механізованої роти військової частини в Криму (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону командира механізованої роти військової частини в АР Крим Святошинський районний суд м. Києва визнав винним у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Вироком суду його засуджено до 15 років позбавлення волі.
Доведено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишній офіцер не з’явився на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України, зрадив Військовій присязі та відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши на бік ворога, він вчинив державну зраду та дезертирство.
У подальшому він проходив військову службу у складі ЗС РФ на керівних посадах й брав активну участь у збройній агресії РФ проти України на Херсонському напрямку.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
 
 
 

кількість переглядів: 398