Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

Вінницькі спецпрокурори домоглися в суді повернення державі частини майнового комплексу державного підприємства загальною вартістю 116 млн грн

/

Прокурори Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону у суді домоглися повернення державі частини майнового комплексу Державного підприємства «Вінницький авіаційний завод – „ВІАЗ“» загальною площею понад майже 3,5 тис м2.
У суді прокурори довели, що договір оренди від 03.04.2018 між ДП «ВІАЗ» та ТОВ «Вінницький авіаційний завод» та додаткові угоди до нього були укладені всупереч вимогам законодавства. Зокрема, щодо погодження з органами управління майна передачі нерухомого майна іншому підприємству, погодження висновку про його вартість та розміру орендної плати.
У листопаді 2023 року Господарський суд Вінницької області повністю задовольнив позов керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ДП «Вінницький авіаційний завод – „ВІАЗ“» і ТОВ «Вінницький авіаційний завод» про визнання недійсним договору оренди та зобов’язав товариство повернути державне нерухоме майно загальною вартістю 116 млн грн на користь держави.
Наразі рішення суду ще не вступило в законну силу.

кількість переглядів: 269