Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

Кропивницька спецпрокуратура: перекрито канал постачання зброї та боєприпасів з території ведення бойових дій ‒ військовослужбовця взято під варту (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю, призваному за мобілізацією, за фактом придбання, зберігання, носіння та збування вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
Встановлено, що старший солдат, з метою особистого незаконного збагачення, налагодив канал постачання зброї та боєприпасів з території ведення бойових дій до Кіровоградської області.
У листопаді 2023 року, придбавши нарізну вогнепальну зброю ‒ 5,45-мм автомат Калашникова та 60 набоїв калібру 5,45 мм, за грошові кошти в сумі 700 дол. США, він підконтрольно реалізував їх цивільній особі.
18.11.2023 військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 214 720 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ НП в Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 429