Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2023

На Одещині через недбале ставлення командира взводу до військової служби державі завдано збитків на понад 1,4 млн грн (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру взводу забезпечення однієї з військових частин за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
За даними слідства, вказаний військовослужбовець військової служби за контрактом, перебуваючи у місці дислокації військової частини, через недбале ставлення до виконання своїх службових обов’язків допустив нестачу військового майна, а саме 20 т дизельного пального. Зокрема, він не слідкував за прийманням, видачою та наявністю ввіреного йому майна, своєчасно не обліковував матеріальні цінності, які зберігались на складі, неодноразово допускав випадки бездокументальної видачі пального та не здійснював належні заміри кількості виданого майна.
Внаслідок цього державі, в особі військової частини, завдано збитків на загальну суму понад 1,4 млн гривень.
Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР у м. Миколаєві, оперативне супроводження ‒ слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 396