Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2023

Представлялись працівниками СБУ та вимагали кошти за відкуп від мобілізації ‒ на Одещині двом громадянам повідомлено про підозру та арештовано без застави (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру двом громадянам за фактами вимагання, незаконного позбавлення волі людини та самовільного присвоєння владних повноважень службової особи (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 353 КК України).
За даними слідства, двоє громадян, змовившись, організували схему швидкого та незаконного збагачення. Вони підшукували чоловіків, які за віком підлягають мобілізації, і, використовуючи підроблені документи співробітників СБУ, погрожували насильством та вимагали грошові кошти
за відкуп від мобілізації.
30.11.2023, під час одержання грошових коштів в сумі 4900 дол. США, від одного з військовозобов’язаних осіб, зловмисників затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу представництва внутрішньої безпеки в Одеській області (з дислокацією в м. Одеса) 2 управління ГУВБ СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 316